Schwarzman - Georgiev - World Championship Draughts 2009

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Current In het nieuws Tubantia - vrijdag 05 juni 2009 | 11:25

Tubantia - vrijdag 05 juni 2009 | 11:25

E-mail Print PDF
There are no translations available.

Damspektakel in de regio

Wereldkampioenen op het dambord heeft deze regio al een halve eeuw niet meer voortgebracht.
Maar dankzij de inspanningen van Twente worden er wel wereldkampioenen dammen geboren. De komende twee weken zullen de ogen van alle damliefhebbers opnieuw op de regio zijn gericht, als de regerend wereldkampioen Alexander Schwarzman in het strijdperk treedt tegen zijn ongeëvenaarde uitdager Alexander Georgiev.

Het is een tweekamp die slechts mogelijk is geworden door de steun van de gemeenten Enschede, Hengelo en Twenterand, de Universiteit Twente en de provincie Overijssel. Én na tussenkomst van damliefhebber en burgemeester van Wierden, Bernhard Kobes. Want in Rusland, waar de topdammers vandaan komen, was er onvoldoende geld (of belangstelling?) voor dit evenement. Deze regio bracht met vereende krachten de begroting van 70.000 euro bijeen.

Zo kan het dus dat Schwarzman en Georgiev, zonder twijfel het beste dat de wereld momenteel te bieden heeft in het dammen, gedurende twaalf partijen elkaars hegemonie betwisten in een rondreizend circus, dat langskomt in Vriezenveen, Hengelo en Enschede. Dat is een sterk staaltje Twentse doortastendheid. Niet voor niets herbergt deze regio enkele zeer sterke clubs en een historie waar het denksporttoernooien betreft.

Hoe het duel afloopt, valt niet te voorspellen. Zeker is dat Schwarzman en Georgiev in ruil voor een totaal prijzengeld van 25.000 euro garant staan voor vuurwerk. Voor wie er oog voor heeft natuurlijk.
 
Nederlands (NL-nl)Russian (CIS)English (United Kingdom)

Sponsors

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner