Schwarzman - Georgiev - World Championship Draughts 2009

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Home

Na een partij zonder kansen kan Schwarzman eindelijk rustig slapen

E-mail Печать PDF
There are no translations available.

De derde partij in de WK Match Dammen 2009 is in remise geëindigd, hetzelfde resultaat als in de eerste twee partijen. Maar met één groot verschil. Deze keer hoefde Schwarzman zich voor het eerst niet af te vragen of hij wellicht een grote kans op een voorsprong had laten lopen. De derde partij verliep technisch correct, zonder grote schommelingen in het stellingoordeel.


Van een goede nachtrust was het bij Schwarzman na de tweede partij van zondag niet gekomen. In analyses met collega-grootmeesters en via opmerkingen op het internetforum, na afloop van zijn tweede partij, werd steeds duidelijker dat hij een zeer kansrijke voortzetting had gemist. ?Ik zal wel te moe zijn geweest, dat ik dat niet gezien heb?, aldus Schwarzman. Ook Georgiev gaf toe dat de complexe eindspelstand, met een dam en allebei vier schijven, ?goede kansen aan Schwarzman? bood.
De wereldkampioen was niet ontevreden over het verloop van de derde partij. ?Georgiev nam niet veel risico, en ik kan vannacht tenminste goed slapen?, aldus Schwarzman.  Georgiev had aan het slot van de partij optisch gezien de betere positie en verbruikte bijna al zijn bedenktijd, alvorens op de 41e zet met remise akkoord te gaan.
De vierde partij, dinsdag 9 juni, zal vroeg beginnen, om 10.00 uur, in het Muziekcentrum van Enschede. Daarna verhuist de match naar de Gemeente Twenterand. In het gemeentehuis te Vriezenveen vinden daar de vijfde en zesde ronde plaats, aanstaande woensdag en donderdag. Dan pas is de rustdag waar Alexander Schwarzman vandaag al zo naar verlangde.


Egbert van Hattem,
Perschef WK Dammen 2009.

 
Nederlands (NL-nl)Russian (CIS)English (United Kingdom)

Sponsors

Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер