Schwarzman - Georgiev - World Championship Draughts 2009

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта

Stadhuis Hengelo

E-mail Печать PDF
There are no translations available.

Stadhuis Hengelo
Burgemeester Jansenplein 1
7551 EC Hengelo
T: +31 (0)74-2459876
De routebeschrijving vindt u hier.

Welkom in Hengelo!
Of u nu voor het eerst kennis maakt met Hengelo of hier al langer woont, Hengelo heeft u veel te bieden.

Hengelo winkelstad
In het moderne centrum staan de vele typisch Hengelose kwaliteitszaken, samen met de llandelijke ketens, borg voor winkelplezier in alle branches.Vooral op modegebied heeft de stad een naam hoog te houden. Een aanrader is de elke woensdag en zaterdag gehouden warenmarkt op het centrale plein in de binnenstad. Buiten het centrum, op bedrijventerrein Westermaat direct aan de A1, kunt u terecht bij grote landelijke ketens als IKEA en Media Markt.

Hengelo cultuurstad
Voorstellingen en films worden vertoond in het Rabotheater.Voor concerten kunt u terecht in de tot muziekzaal omgebouwde Waterstaatskerk (klassiek) en bij poppodium Metropool. Of neem een kijkje bij het Twents Techniekmuseum HEIM, dat gevestigd is in de oude Wilhelminaschool in Hart van Zuid.
Zie ook www.techniekmuseumheim.nl.

Hengelo uitgaansstad
In de wijde regio geniet de stad een reputatie op uitgaansgebied. De gezellige restaurants, cafés en discotheken bieden elk wat wils. Ook de diverse evenementen zijn een bezoek waard: bijvoorbeeld de jaarlijkse Nacht van Hengelo, de Kunstmarkt in Tuindorp, de Tropical Night, het modespektakel en het internationale straattheaterfestival.

Hengelo atletiekstad
Ieder jaar komen atleten uit alle windstreken naar Hengelo voor de Fanny Blankers Koen-Games. Deze atletiekwedstrijd behoort tot de beste 24 IAAF wedstrijden ter wereld en is de enige Grand Prix wedstrijd van Nederland. In mei vindt verder de Dubbele Mijl plaats, een trimloop over 3218,69 meter, precies een dubbele mijl.

Hengelo, toekomstgerichte stad
Ten zuiden van het NS-station Hengelo tot aan het Twentekanaal ligt het Hart van Zuid. Dit 50 hectare omvattende voormalige industriecomplex van Stork maakt plaats voor een multifunctioneel stedelijk gebied.Werken en wonen moeten er een plek krijgen, evenals educatie, cultuur en ontspanning. Oude fabriekspanden krijgen waar mogelijk een nieuwe bestemming. Het ROC van Twente heeft bijvoorbeeld een onderkomen gevonden in de voormalige gieterij van Stork. Dit historische pand is verbouwd tot een modern
community college, waarbij de karakteristieke elementen van de oude gieterij bewaard zijn gebleven.

Een stadswandeling door Hart van Zuid kunt u opvragen bij de VVV.

Tot ziens in Hengelo! Meer informatie over Hengelo vindt u op www.hengelo.nl

 
Nederlands (NL-nl)Russian (CIS)English (United Kingdom)

Sponsors

Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер