Schwarzman - Georgiev - World Championship Draughts 2009

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта

Universiteit Twente

E-mail Печать PDF
There are no translations available.

Universiteit Twente
Drienerlolaan 5
7522 NB Enschede
T: +31 (0)53-4899111
De routebeschrijving vindt u hier.

Universiteit Twente: high tech & human touch

De Universiteit Twente is een jonge researchuniversiteit die een belangrijk accent legt op technologie. Maar dan wel technologie in de context van mens-,maatschappij- en managementwetenschappen: vanuit deze multidisciplinaire benadering kan de UT nieuwe oplossingen ontwikkelen voor de gezondheidszorg, voor duurzame energie, een veilige samenleving, voor goed onderwijs. Technologiegebieden waarop de UT tot de wereldtop behoort zijn bio, nano en ICT. De Universiteit Twente staat bekend om haar ondernemende attitude.Alleen al het grote aantal ondernemingen – 700 in 25 jaar tijd – dat uit de universiteit is voortgekomen is hiervoor illustratief. Maar ook de open houding naar de maatschappij tekent het ondernemende karakter. Samen met partners in de regio werkt de universiteit hard aan Kennispark Twente.Op de UT-campus en het aangrenzende Business & Sciencepark zullen de komende jaren tal van ondernemende initiatieven te zien zijn.

Een mooi voorbeeld van ‘technologie in context’ zien we in de gezondheidszorg.De vergrijzing en het groeiend aantal chronisch zieken zijn aspecten die vragen om nieuwe oplossingen voor zorgvraagstukken. Technologie kan hierin een cruciale rol spelen: bijvoorbeeld de technologie om patiënten thuis te ‘monitoren’ en hen daarmee langer hun zelfstandigheid te laten behouden. Niet alleen is daarvoor geschikte sensortechnologie nodig, ook moet de draadloze communicatie goed geregeld en beveiligd worden.Maar dat niet alleen: de patiënt moet eigenlijk geen omkijken hebben naar de apparatuur, en de arts moet alle binnenkomende data goed kunnen verwerken.
De organisatie van de zorg moet veranderen. Behalve de nanotechnoloog en de telecommunicatiespecialist zal ook de technisch geneeskundige, de psycholoog en de bedrijfskundige bij de invoering van de nieuwe technologie betrokken moeten worden, om de slaagkans te vergroten. Op deze manier wil de Universiteit Twente nieuwe dwarsverbanden leggen die elkaar versterken.

De Universiteit Twente heeft 8000 studenten. De universiteit biedt 21 bacheloropleidingen en 33 Masterprogramma’s aan. De UT maakt deel uit van de 3TU.Federatie samen met de TU Delft en de TU Eindhoven. Ook is de Universiteit Twente één van de partners in het European Consortium of Innovative Universities (ECIU). In 2011 zal de UT haar 50-jarig bestaan vieren.

www.utwente.nl
 

 

 
Nederlands (NL-nl)Russian (CIS)English (United Kingdom)

Sponsors

Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер