Schwarzman - Georgiev - World Championship Draughts 2009

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Home

Voordeel Schwarzman te licht voor winst

E-mail Печать PDF
There are no translations available.

In het gemeentehuis te Vriezenveen, gemeente Twenterand, is ook de vijfde partij tussen Alexander Schwarzman en Alexander Georgiev in remise geëindigd. Met een flankaanval voor wit kon wereldkampioen Schwarzman de gehele partij op voordeel bogen, waar Georgiev weinig constructiefs tegenover wist te stellen. De uitdager stuurde dan ook aan op afbraak en wist de positie met nauwkeurig spel ruim voldoende te neutraliseren.

Schwarzman speelde door tot de 59e zet alvorens met remise genoegen te nemen. Hij constateerde net als demonstrateur Wytze Sytsma, eerste tientalspeler van Orfam Telecom Twente, dat zwarts 39e zet (4-10!) de nauwkeurigste was. Daardoor kon wit na afruil van diens voorpost, op 24, de aanval niet doordrukken. Wit kon deze met 42.29-23 geen nieuw leven inblazen vanwege een eenvoudige plakker. ?Ik stond wel beter maar ik wist dat winst er hierna niet meer inzat?, aldus Schwarzman. "Het resultaat was een + remise, maar dat telt niet."

Behalve dat de partij "live" te volgen was op internet via de elektronische borden, kon men de verrichtingen van de spelers in de raadszaal via streaming video gedurende de gehele partij, vanuit vier cameraposities, van dichtbij volgen. Deze service leidde tot enthousiaste reacties en aanmoedigingen op het eveneens zichtbare live discussieforum, vanuit ondermeer Rusland en Trinidad & Tobago.
Morgen wordt de zesde ronde wederom gespeeld in Vriezenveen. Daarna verhuist de match naar Hengelo, waar zaterdag de zevende ronde zal starten. Vrijdag is een rustdag.

Egbert van Hattem,
Perschef WK Dammen 2009.

 
Nederlands (NL-nl)Russian (CIS)English (United Kingdom)

Sponsors

Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер