Schwarzman - Georgiev - World Championship Draughts 2009

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Home

Toch weer remise, na variantrijk gevecht

E-mail Печать PDF
There are no translations available.

Uitdager en wereldkampioen dammen, Alexander Georgiev en Alexander Schwarzman, zijn hun vierde remise overeen gekomen in het match om de wereldtitel dammen. Witspeler Georgiev koos zonder omwegen voor de Kellervariant met wit. Daarmee stelde zich met open vizier op. Zwart nam de aanvallende ruil in deze variant, waarna een variantrijk middenspel ontstond. Zeker nadat de zwartspeler een tweede ongebruikelijke ruil toeliet met een kleurrijk spelbeeld als resultaat.

 

Uiteindelijk leek Schwarzman het gelijk aan zijn zijde te krijgen. De aanvallende potenties van de zwarte stand leken tot volle wasdom te komen. Toch slaagde Georgiev erin met een goed getimede zettenvolgorde de stand zo goed als gelijkwaardig te houden. Het kostte hem wel de nodige moeite. Hij verbruikte de bedenktijd voor de eerste vijftig zetten bijna volledig.


Schwarzman arriveerde enkele minuten te laat in de speelzaal omdat de lijnbus vanaf het hotel op het terrein van de Universiteit Twente, enig oponthoud kende door wegwerkzaamheden. De uitleg van Schwarzman was voor de sportieve Georgiev - die een ochtendwandeling van ruim vijf kilometer naar de speelzaal prefereerde - voldoende om arbiter Frank Teer te verzoeken de reeds in werking gestelde klok tot de volledige bedenktijd van Schwarzman ‘terug te draaien’.


Egbert van Hattem,
Perschef WK Dammen 2009.

 
Nederlands (NL-nl)Russian (CIS)English (United Kingdom)

Sponsors

Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер