Schwarzman - Georgiev - World Championship Draughts 2009

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Home

Zwaard van Damocles hangt boven Schwarzman en Georgiev

E-mail Печать PDF
There are no translations available.

Nu ook de negende partij in remise is geëindigd is er vrijwel geen kans meer voor Alexander Schwarzman en Alexander Georgiev de barrages te ontlopen.

Wie het eerst drie partijen met winst afsluit, mag zich de nieuwe wereldkampioen noemen. Gebeurt dat niet in de twaalf reguliere partijen, dan volgen er in het weekend partijen met versneld tempo in de barrages totdat één van beiden zijn drieluik heeft voltooid.

In de negende partij ontspon zich wel een origineel gevecht waarin de witte randschijf op 16 en de zwarte randschijf op 35, symmetrisch geplaatst, het spelbeeld bepaalden. Voor het eerst in de match leek Georgiev iets van initiatief naar zich toe te trekken. Het hoogtepunt was rond de dertigste zet waar Georgiev veel tijd investeerde in het omklemmende en bepaald niet voor de hand liggende 30 ? 1924.

Schwarzman op zijn beurt trok tien minuten uit voor zijn antwoord en reageerde beheerst met 31.38-32. Na de ruil die volgde, bleken wit- en zwartspeler nagenoeg gelijktijdig door de korte vleugel van hun tegenstander heen te breken. Hierna werd op de 48e zet een gelijkwaardige puntendeling overeengekomen.

De vermoeide dammers spoedden zich vervolgens naar hun hotel op het UT-terrein om nog voor sluitingstijd ontspanning te kunnen zoeken in het vredig gelegen buitenbad. Daar hopen ze krachten op te doen voor de laatste partijen en de voor de barrage die als een zwaard van Damocles boven beide spelers hangt.

Egbert van Hattem,
Perschef WK Dammen 2009.

 
Nederlands (NL-nl)Russian (CIS)English (United Kingdom)

Sponsors

Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер