Schwarzman - Georgiev - World Championship Draughts 2009

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Home

Georgiev en Schwarzman maken twaalf remises vol

E-mail Печать PDF
There are no translations available.

Nu ook de twaalfde en laatste dampartij met normaal speeltempo in remise is geëindigd, zal de strijd om de wereldtitel tussen Alexander Schwarzman en Alexander Georgiev volledig met barragepartijen worden beslist. Zaterdag vinden drie rapid- en drie blitzpartijen plaats. Op zondag – wanneer de finale beslissing moet vallen - worden micro-matches gespeeld, in het programma aangekondigd als het ‘Georgiev-systeem’.

In deze matches krijgen beide spelers twintig minuten bedenktijd plus 5 seconden bonus per uitgevoerde zet (of eventueel 15 minuten plus 2 seconden als het te lang gaat duren). Wanneer de spelers tot remise besluiten wordt de klok met de overgebleven bedenktijd niet teruggedraaid maar worden alleen de schijven weer in slagorde gebracht voor een nieuwe partij, net zolang tot een winnaar bekend is.

 

In de twaalfde partij speelde Georgiev met wit wederom de Keller-variant waarbij hij vrijwillig de loodzware omsingelende stand onder zijn hoede nam. De witte strijdwijze is onder grootmeesters niet erg populair tegen sterke tegenstanders, maar daar trekt Georgiev zich niets van aan.

In de twaalfde partij slaagde de uitdager er inderdaad in de ‘overontwikkeling’ van de zwarte stand aan te tonen. Het was Schwarzman die vlak voor de vijftigste zet op zijn tellen moest passen. Toen de rust was weergekeerd en Schwarzman genoeg tijd had om de overgebleven stand door te rekenen, kwam deze met een aardig gevonden remise-forcing die evenwel niet noodzakelijk was. Er waren meer wegen geweest die naar de remise hadden geleid. ‘Het was een interessante en goede partij’, aldus Schwarzman na afloop. ‘Maar ik ben bang dat niet veel mensen dat na twaalf remises zullen geloven.’

De eerste barragedag, zaterdag, begint om 11.00 uur en vindt plaats op het terrein van de Universiteit Twente, in het gebouw De Vrijhof.  Het zal zeker spectaculair zijn om de twee beste dammers van dit moment ‘live’ tegen elkaar te zien spelen. Ook zal de organisatie er alles aan doen het snelle spel via internet live te volgen via de inmiddels ruimschoots robuust gebleken elektronische damborden. Ook zal naar alle waarschijnlijkheid ‘streaming video’ vanuit verschillende cameraposities te zien zijn via: www.wkdammen2009.nl

Egbert van Hattem,
Perschef WK Dammen 2009.

 
Nederlands (NL-nl)Russian (CIS)English (United Kingdom)

Sponsors

Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер