Schwarzman - Georgiev - World Championship Draughts 2009

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Home

Wereldkampioenschap dammen 2009 in Twente

E-mail Печать PDF
Enschede – vrijdag 6 maart 2009

 

De tweekamp om het wereldkampioenschap dammen tussen regerend wereldkampioen dammen Alexander Schwarzman uit Moskou en zijn uitdager Alexander Georgiev uit Sint Petersburg wordt in de periode 6 tot en met 22 juni 2009 in Twente georganiseerd.


Er worden zes partijen in Enschede, vier in Hengelo en twee in Twenterand gespeeld. Indien er barrages nodig zouden zijn, vinden

die eveneens in Enschede plaats.
De gemeenten Enschede, Hengelo, Twenterand en de provincie Overijssel ondersteunen de WK-match. De organisatie is met de UT in gesprek over een speelmogelijkheid in Enschede.  De KNDB en de FMJD zijn verheugd dat de WK match in Nederland gespeeld gaat worden.

Het is niet voor het eerst dat er een WK-match gespeeld wordt in Twente. In 1936 vond er een speelronde plaats tussen H. Vos en M. Raichenbach, in 1938 tussen R.C. Keller en M. Raichenbach en in 1958 tussen M. Deslauriers en I. Koeperman alle drie in Hengelo. De provincie Overijssel is al drie keer eerder het decor geweest voor een WK-toernooi. In 1972 werd het WK gehouden in Hengelo, waar Ton Sijbrands voor het eerst wereldkampioen werd. In 2003 en 2007 vonden de WK-toernooien plaats in resp. Zwartsluis en Hardenberg.

Het organisatiecomité bestaat uit: voorzitter Paul van de Veen uit Enschede, secretaris Henk Boers uit Zwartsluis en perschef Egbert van Hattem uit Enschede en Marcel Kosters uit Haarlem namens de KNDB.

 
Nederlands (NL-nl)Russian (CIS)English (United Kingdom)

Sponsors

Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер