Schwarzman - Georgiev - World Championship Draughts 2009

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Home

Schwarzman dicht bij winst in 1e partij

E-mail Печать PDF
There are no translations available.

Enschede In het Nationaal Muziekkwartier in Enschede is vandaag de WK match tussen de Russen Alexander Schwarzman en Alexander Georgiev van start gegaan.
Meteen in de eerste partij zetten de kemphanen hun beste beentje voor en brachten een boeiend duel op het bord. Rond de veertigste zet signaleerde explicateur Ton Sijbrands een zeer kansrijke voortzetting voor Schwarzman. De Moskoviet vond deze manoeuvre echter niet en de partij eindigde in gelijkspel.
 
Sijbrands - die in september het wereldrecord blind simultaan dammen hoopt te heroveren - zag duidelijk voordeel voor Schwarzman en de voor het eerst via het internet live meelopende computeranalyse was het hiermee eens. Georgiev kon weliswaar op een ontwikkelingsvoorsprong van liefst tien tempi bogen, maar moest de bepalende positiecontrole aan Schwarzman laten.
 
Het WK is van 6 tot en met 9 juni en op 17 en 18 juni te gast in het Nationaal Muziekkwartier in Enschede. Op 10 en 11 juni spelen de grootmeesters in het gemeentehuis van Twenterand en van 13 tot en met 16 juni spelen zij in het stadhuis van Hengelo. De match is beslist zodra er drie overwinningen zijn gevallen. In geval dit niet in de reguliere partijen gebeurt, volgt op zaterdag 20 juni en zondag 21 juni een spectaculaire barrrage op de campus van de Technische Universiteit.
 
Morgen geeft nationaal meester Paul Oudshoorn vanaf 12.00 uur uitleg bij de tweede partij in het Nationaal Muziekkwartier. Het duel kan dankzij een in Twente ontwikkeld elektronisch dambord live worden gevolgd op http://www.wkdammen2009.nl.
 
 
Fotobijlage: De aftrap. Uitdager Alexander Georgiev kiest voor de Keller opening tegen wereldkampioen Alexander Schwarzman.
 

 

 
Nederlands (NL-nl)Russian (CIS)English (United Kingdom)

Sponsors

Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер
Баннер